Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski parlament je potvrdio kardiologa Dorjana Marušića za novog ministra zdravstva. Još uvijek se čeka kandidat za novog ministra poljoprivrede.


Slovenski parlament u srijedu je potvrdio prijedlog premijera Boruta Pahora o popuni njegove vlade, te za novog ministra za zdravstvo imenovao kardiologa Dorjana Marušiča. Za takav prijedlog glasovalo je 57 zastupnika u parlamentu koji ima 90 članova, a nitko nije bio protiv. Marušić je u vladi naslijedio prijašnjeg ministra Boruta Miklavčiča koji je odstupio iz zdravstvenih razloga.

Vezani članci Slovenija, koronavirus Nastavlja se kriza s epidemijom: U susjednoj zemlji na dva tjedna obustavljene sve zdravstvene usluge koje nisu hitne Tomislav Ćorić - 1 Bivši ministar progovorio o pritiscima zbog projekta Krš-Pađene: "Ćorić shvaća hrvatski narod doista neukim i čak bedastim..."

Parlament još čeka na Pahorov prijedlog za kandidata za novog ministra poljoprivrede, nakon što je prošlog mjeseca s tog mjesta odstupio ministar Milan Pogačnik, osumnjičen u aferi 'kupovanja glasova' od zastupnika Jelinčičeve Slovenske nacionalne stranke (SNS), ali i zbog tzv. 'afere bulmastifi' u kojoj su ga optuživali da je kao ministar potpisao protuzakonito vraćanje opasnih pasa njihovu vlasniku kojega su kasnije psi ubili.

'Nema razloga za izvanredne izbore'

Pahor je u srijedu u parlamentu prilikom predstavljanja novog ministra zdravstva, a reagirajući na pozive da bi trebao omogućiti održavanje izvanrednih parlamentarnih izbora na jesen zajedno s redovnim lokalnim izborima, rekao da za to nema razloga i da vjeruje kako će se nesporazumi u njegovoj četvorostranačkoj koaliciji lijevog centra raščistiti.

Stranka Liberalnih demokrata (LDS) koje vodi ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal najavila je da bi se idućeg tjedna mogla povući iz vlade jer je nezadovoljna Pahorovom politikom prema koalicijskim partnerima i Pahorovim odbijanjem da se zbog nepravilnosti smijeni glavna državna odvjetnica Barbara Brezigar. (Hina)