Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostao kvadriplegičar

Odšteta od 253.000 eura mladiću kojeg je napala medvjedica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odštetu od 253.000 eura i doživotnu mjesečnu rentu od 910 eura dodijelio je sud u Sloveniji mladiću kojega je prije pet godina u šumi napala medvjedica, zbog čega je ostao kvadriplegičar i ovisan o pomoći druge osobe.

Danas 35-godišnjem Peteru Zalaru iz okolice Cerknice okružni sud u Ljubljani nepravomoćnom je presudom dodijelio odštetu i rentu, ocijenivši da objektivnu odgovornost za napad medvjeda na čovjeka snosi država koja upravlja šumama i medvjeđom populacijom, objavili su u subotu slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija sve češći susreti Horor u susjedstvu: Medvjed napao čovjeka koji je šetao psa! "Molimo građane da budu oprezni" Medvjed: Ilustracija - 4 "SHRVAN SAM" Medvjed napao dvije žene pa ih čuvao kao sljedeći obrok: "Strašno ju je vidjeti takvu, gadno ju je sažvakao"

>> Slovenija: Dva napada medvjeda na vlasnike pasa u pet dana

Prema presudi, Zalar je samo djelomice doprinio tragediji vlastitom nepažnjom jer je 11. ožujka 2007. sa zaručnicom i ocem šetao šumom, u vrijeme kad su medvjedice s mladima osobito agresivne. Sud je kao nedokazane odbio navode državnog odvjetništva da je do nesreće došlo jer je Zalar pokušao fotografirati mlade u medvjeđem brlogu, protivno zakonu o lovstvu po kojem je zabranjeno uznemiravati životinje u njihovu prirodnom staništu.

Zalar je navode da je fotografirao brlog i takvim postupkom razjario medvjedicu pred sudom zanijekao, ustvrdivši da za medvjeđi brlog nije znao i da ga je medvjedica napala neočekivano, samo 200 metara od glavne ceste. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene