Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neznanje ili ...'

Slovačka: Srbija širi dezinformacije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovačka je odlučno odbacila interpretaciju razgovora što su ih vodili slovački ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i po kojoj su se njih dvojica suglasili kako "BiH ne može opstati".

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike oštro se protivi objavljivanju takvih dezinformacija. Stav koji dugo i konzistentno zastupa ministar vanjskih i europskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak potpuno je poznat, temelji se na potpori suverenitetu, teritorijalnom integritetu i teritorijalnoj cjelovitosti Bosne i Hercegovine te potpori procesima modernizacije i integracije. Te stavove veoma jasno predstavio je ministar Lajčak i tijekom sastanka s predsjednikom Srbije kao i na drugim sastancima sa srpskim predstavnicima u Beogradu", stoji u priopćenju dostavljenom lokalnim medijima u BiH i na kojemu je potpis slovačkog veleposlanika u Sarajevu Jana Pšenice.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

Istaknuto je kako su drugačije interpretacije razgovora vođenih u Beogradu rezultat neznanja ili svojevoljnog tumačenja.

Ova reakcija uslijedila je nakon što su mediji u regiji prenijeli kako je Nikolić za susreta s Lajčakom izjavio da BiH ne može opstati te kako se šef slovačke diplomacije s takvom ocjenom suglasio.

Ispostavilo se kako je riječ o citatu odnosno ocjeni navedenoj na službenoj internetskoj stranici predsjednika Srbije.

"Što se tiče BiH, sve je više očigledno da ta država ne može opstati. Mi ne narušavamo odnose u BiH ali ništa ne možemo učiniti da ta država postane funkcionalna", citiran je Nikolić u tekstu na službenoj stranici uz dodatak kako se "Miroslav Lajčak složio sa stavovima predsjednika Srbije".

"Postoje veliki problemi s kojima se Srbija suočava, ali vi više niste dio problema, već dio rješenja", citiran je Lajčak.

Dio spornog teksta vezan je i za odnose Hrvatske i Srbije pri čemu je Nikolić ustvrdio kako je njegova zemlja bila spremna povući tužbu za genocid izražavajući žaljenje jer Hrvatska nije bila sprema učiniti to isto.

"To će opteretiti naše odnose, napraviti ogromne troškove, a rezultat je neizjvestan za obje strane", kazao je Nikolić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene