Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šljivančanin na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeno vijeće Haškog suda odobrilo je puštanje Veselina Šljivančanina na privremenu slobodu do rasprave o žalbi na prvostupanjsku presudu kojom je za pomaganje u zločinu na Ovčari osuđen na pet godina zatvora.

Šljivančanin, major u JNA, proglašen je 27. rujna ove godine krivim za kazneno djelo pomaganja mučenja i okrutnog postupanja prema zarobljenicima na Ovčari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitani svi svjedoci Brutalno silovanje u Podstrani: Osumnjičenik (20) pušten na slobodu Slika nije dostupna Odselio na jug Manhattana Dominique Strauss-Kahn pušten iz zatvora

I obrana i tužiteljstvo najavili su da će se žaliti na presudu.

Prvostupanjsko vijeće tada je osudilo i bivšeg zapovjednika JNA Milu Mrkšića na 20 godina zatvora, dok je kapetan Miroslav Radić oslobođen optužbi za zločin na Ovčari.

Mrkšić je proglašen krivim za kazneno djelo pomaganja ubojstava, mučenja i okrutnog postupanja.

Sva trojica pripadnika Jugoslavenske narodne armije bila su optužena za masovni pokolj počinjen na Ovčari 20. studenoga 1991., nakon pada Vukovara.

Žalbeno vijeće je, prema obrazloženju odluke o puštanju na privremenu slobodu, uzelo u obzir da je Šljivančanin u pritvoru proveo gotovo 90 posto kazne koje mu je izreklo prvostupanjsko vijeće.

Šljivančanin će, prema odluci vijeća, svoju putovnicu predati
policiji prema mjestu svoga boravka u Srbiji i zemlju neće smjeti napuštati. Zabranjeni su mu kontakti s medijima u pogledu predmeta kao i utjecaj na potencijalne svjedoke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene