Dolazak financijske policija na televizijsku postaju A1 u Skopju pretvorio se u pravi incident.


  Grupa od 20-ak osoba za koju se vjeruje da su bliski stranki opozicije napala je policajca na ulazu u televizijsku postaju A1 u Skopju. Nekoliko od njih uspjelo je doprijeti unutar zgrade u kojoj su se novinari i vlasnik postaje Velija Rankovski svađali s makedonskom financijskom policijom koja je u postaji prikupljala dokumentaciju za porez, javlja makedonska agencija MINA.

Vezani članci Neredi u Ateni - 1 "Drotovi, van iz naših četvrti": Prosvjednici kamenjem i molotovljevim koktelima krenuli na policiju, oni uzvratili suzavcem i vodenim topovima Slika nije dostupna Prijeti li ovoj zemlji na Balkanu građanski rat ili je sve samo politička igra?

Skupina mladića je, kako se čini, organizirala napad i u isto su vrijeme ispred zgrade došli s tri zamračena SUV-a. Policija pokušava kontrolirati situaciju, no očekuju se veći izgredi jer su se u sukobima s policijom grupi mladića priključili i novinari te vlasnik postaje koji odbijaju surađivati s financijskom policijom.

Zabranili rad novinarima

Prema izvještajima makedonskih novinara na terenu, ispred zgrade se s vremenom okupilo oko 150 aktivista stranke SDSM koja je na strani televizijske kuće. Policija nije uzvratila na napade aktivista i novinara i 'nevjerojatno su mirni' na njihove provokacije. Zatražili su pojačanje te se na mjesto incidenta očekuje dolazak specijalne policije.

Kako javlja AFP, novinari tvrde da ih je policija pri dolasku po dokumente omela u radu te je čak dvojici novinara zabranila da nastave raditi. Navode kako se okupilo nekoliko tisuća pristaša postaje A1 kao i članova opozicijske stranke SDSM.

Postaja A1 je najpopularnija televizijska postaja u Makedoniji koja redovito kritizira rad premijera Nikole Gruevskog.