Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skulptura stara 4.400 godina prodana je za rekordnih 16,8 milijuna dolara na aukciji u New Yorku.


Za malenu skulpturu, za koju se vjeruje da je napravljena 2.400 godina prije Krista, vladalo je veliko zanimanje zbog činjenice da je sve do sada sačuvano u odličnom stanju. 'Skulptura je u savršenom stanju. Nikada nije bila polomljena, a važno je kako ima potpuno poznato porijeklu. To je ono što se jako cijeni', izjavio je Max Bernheimer, šef međunarodnog odjela aukcijske kuće Christie's koja je organizirala aukciju.

Vezani članci Slika nije dostupna Ovako je pozirala prije 12 godina - I slika ide na aukciju! Slika nije dostupna Ova bi sićušna kost mogla biti prodana za 135.000 kuna, evo zašto!

>> Einsteineova lubanja na prodaji za 200 tisuća kuna

>> VIDEO: Dijamant od 45,75 milijuna dolara!

Prije početka aukcije pretpostavljeno je kako će konačna cijena iznositi između 3 i 5 milijuna dolara. Međutim, dva anonimna telefonska kupca natjecala su se sve do cijene od 15 milijuna dolara, a konačna cijena od 16,8 milijuna se dobila kada se plati i provizija koju Christie's uzima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju