Fotografija kojom je Mark Zuckerberg zahvalio na 500 milijuna lajkova na Instagramu, otkrila je jedan važan detalj.


Čak i Mark Zuckerberg, čelnik jedne od najvećih tehnoloških kompanija našeg doba stavlja crni selotejp na kameru i mikrofon svog laptopa. Ovaj detalj otkriven je nakon što se pokraj svog radnog stola u Facebooku fotografirao i sliku objavio na internetu kao zahvalu na 500 milijuna lajkova na društvenoj mreži Instagram.

Vezani članci Nadzorna mačka Mislili da ih snima sigurnosna kamera, a onda su otkrili što se zapravo krije na stropu Životinje u dvorištu U dvorištu postavila hranilicu i kameru pa se šokirala kad je otkrila da ima pravi zoološki vrt

'Mark Zuckerberg je kao i svi mi – ide na posao, udiše isti zrak i veoma je paranoičan da će ga netko hakirati i špijunirati', napisao je New York Daily News u članku u kojem je skrenuo pažnju na selotejpom oblijepljenu kameru i mikrofon.

Pojašnjavaju kako profesionalni hakeri mogu preuzeti kontrolu nad računalom te prikupljati video i audio snimke po želji. Stoga ih ljepljivom trakom onemogućujete da vas snimaju.

Da koristi ovu metodu zaštite otkrio je ranije ove godine i direktor FBI-a James Comey. Tijekom gostovanja na jednom sveučilištu u Ohiou sa studentima je podijelio način na koji on štiti privatnost na svojim osobnim računalima.

'Vidio sam to jednom u vijestima pa sam kopirao tu metodu', rekao je Comey dodavši da, ako svoju privatnost na ovaj način štite ljudi koji su 'pametniji od njega', onda će i on stavljati ljepljivu traku preko web kamere.

Špijuniranje putem web kamere ozbiljan je problem, jer na ovaj način ljude bez njihovog znanja netko može cijelo vrijeme gledati i snimati te ih naknadno ucjenjivati sa sadržajem kojeg su snimili – ovakve su se stvari već događale te veliki broj ljudi, kako bi izbjegli slične scenarije, svoju privatnost štiti upravo na ovaj način, lijepljenjem trake preko web kamere.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju