Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija u pretresu stana

Skriva li Darko Mladić dokaze o ocu Ratku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet sati trajao je pretres stana Darka Mladića, sina odbjeglog haaškog optuženika Ratka Mladića.

Iz stana Darka Mladića policija je odnijela hard disk, piše Blic. Srbijanska policija započela je jutros pretres stana Darka Mladića, sina odbjeglog haaškog optuženika Ratka Mladića, objavilo je srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine.

Pročitajte i ovo Amfora - 2 Vrlo rijetke Baš u pravo vrijeme! Tražili su drogu, a pronašli antičke amfore: Jedna je posebno zanimljiva Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima

'Na temelju naloga Tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića, pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Republike Srbije rano jutros su započeli pretres stana Darka Mladića, sina haaškog optuženika Ratka Mladića', stoji u priopćenju.

Cilj pretresa je, navodi se, potraga za dokazima i tragovima koji bi ukazali na mjesto gdje se skriva Ratko Mladić, a pretrese se vrši, kako javljaju mediji, u stanu njegovog sina u Beogradu. Nekadašnji vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući optužnicu za genocid.

>> 'Potraga za Mladićem opstruirana je do polovice 2008.'

Srbijanska je policija saslušala bivšeg načelnika sigurnosne uprave vojske Jugoslavije Acu Tomića, kao osumnjičenog za pomaganje u skrivanju haaškog optuženika Ratka Mladića, izjavio je u ponedjeljak u Beogradu glasnogovornik srbijanskog državnog odvjetništva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Po njegovim riječima, u ovom predmetu je već saslušano više od 10 svjedoka, dok se Aco Tomić saslušava kao osumnjičeni. Upitan o mogućnosti da Tomiću nakon saslušanja bude određen pritvor, Vekarić je kazao da takvu procjenu može donijeti samo zamjenik državnog odvjetnika koji se bavi tim predmetom.

Govoreći o rezultatima prijepodnevnoe pretrage stana sina Ratka Mladića u Beogradu, Darka Mladića, Vekarić je izrazio zadovoljstvo akcijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene