Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamenjem na policiju

FOTO Drama na ulicama Skoplja: Suzavcem i šok granatama na prosvjednike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonska policija u petak je koristila suzavac i šok granate u sukobima s oko 2.000 prosvjednika, koji su izašli na ulice u Skoplju zbog doživotnih zatvorskih kazni za šestoricu pripadnika albanske manjine, osuđenih za ubojstvo petorice Makedonaca 2012.

Agencija Reuters navodi da je u sukobima nekoliko ljudi ozlijeđeno, a nekolicina ih je uhićena zbog nereda tijekom uličnih demonstracija. Albanski prosvjednici su zasuli policiju kamenjem, bjesni zbog doživotnih zatvorskih kazni za šestoricu Albanaca osuđenih za ubojstvo pet makedonskih ribara 2012. na jezeru nedaleko od Skoplja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Kako su im vlasti prišile pripadnost radikalnom islamu, šestorka je osuđena i za terorizam te pokušaj destabiliziranja države.

Suđenje je trajalo 18 mjeseci.

Skoplje: Prvo jak potres, a zatim ga potopila nezapamćena oluja

Makedonija se, 13 godina nakon što je jedva izbjegnut građanski rat tijekom borbi vladinih snaga s albanskim gerilcima, i dalje bori s dubokom etničkom podjelom u zemlji.

Etnički Albanci, većinom muslimani, čine oko četvrtine od dva milijuna stanovnika Makedonije i opetovano optužuju vlasti u Skoplju za diskriminaciju. (Hina)

 

 

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene