Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u Makedoniji

Napeto nakon ubojstva mladića: Kamenovane kuće Albanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć su pronađena tijela petorice muškaraca ubijenih iz vatrenog oružja u blizini Skoplja.

B92 prenosi izjave mještana da je motiv ubojstava etničke prirode, nakon čega je MUP apelirao da se ne podižu tenzije. Međutim, mještani prosvjeduju, a došlo je i do nekoliko incidenata. Makedonski MUP-u potvrdio je da su neke ceste blokirane te da je kamenovano nekoliko kuća Albanaca. B92 neslužbeno saznaje da je zapaljen i jedan autobus, a navodno je napadnut i kamerman jedne televizije.

Mještani sela Smiljkovci i Creševo iz kojeg je jedan ubijen muškarac, blokirali su autocestu kod Skoplja prosvjedujući zbog ubojstava. Također su blokirali cestu koja vodi prema naselju Radišani, iz kojeg su ubijeni mladići. Traže da se što prije pronađe ubojica. Policija je na tom području pojačala svoje snage, te se više ne dopušta prolazak ni novinarskim ekipama.

Tijela su pronađena kod umjetnog jezera u blizini skopske obilaznice. Jučer oko 22:30 pronašli su ih lokalni ribiči iz sela Creševo.

>> Makedonija: Otkrivena mreža pranja novca

Makedonska policija je potvrdila da su ubijena četvorica mladića u dobi od 18 do 20 godina te jedan 45-godišnjak iz sela Creševo koje se nalazi oko kilometar od jezera. Sva četvorica mladića su bili iz skopskog naselja Radišani koje se nalazi oko 3 kilometra od umjetnog jezera. Oni su ubijeni na jednom mjestu, a mještanin koji je prema riječima njegove obitelji oko 18 sati otišao na pecanje, ubijen je stotinu metara dalje. Obitelj pretpostavlja kako je ubijen jer je bio svjedok likvidacije mladića. 

' U ovom trenutku osiguravamo mjesto na kojem se dogodila tragedija kako bismo našli još neke tragove. Pozivamo da se smire strasti i da se senzacionalističkim informacijama ne pridonosi daljnjem podgrijavanju tenzija', rekla je ministrica policije Gordana Jankulovski.

Identitet ubijenih objavljen na Facebooku?

Makedonski list Večer je svojem portalu objavio fotografije s Facebooka na kojima su četiri mladića za koje se vjeruje da su ubijeni. Večer piše da su ubijeni Filip Slavkovski i Aleksandar Naćovski (na zajedničkoj fotografiji), Kire Tričkovski (u sredini) i Cvetančo Acevski (desno), no policija još uvijek ne želi davati službenu potvrdu identiteta ubijenih mladića.

Pojedini makedonski mediji pišu kako su mladići bili 'postrojeni' prije nego su ubijeni te da mještani vjeruju da su makedonske mladiće ubili Albanci, što bi mogao biti uzrok novih etničkih sukoba.

Jedan od lokalnih stanovnika je za makedonsku televiziju Kanal 5 izjavio kao je jučer oko 19 sati čuo najmanje 8 hitaca. Brat ubijenog ribiča je za istu televiziju izjavio da im je neslužbeno rečeno da su mladići poznavali ubojice te da je njegov brat ubijen jer je svjedočio masakru.

Policija za sada nije priopćila nikakve druge detalje o ubojstvima niti su željeli službeno potvrditi informacije koje su objavili mediji, no kako piše B92, 30 je osoba pozvano na ispitivanje u policiju.

Mjesto zločina je bilo pod vrlo jakom policijskom zaštitom dok su forenzičari i istražni suci obavljali očevid. Obdukcija tijela još nije završena, iz policije su kazali kako će detalje tragedije priopćiti u toku dana. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene