Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od akcije

Skok s ruba svemira opet odgođen, ovaj put 'do daljnjeg'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od skoka s 'ruba svemira' do daljnjega neće biti ništa. Nakon nekoliko odgoda zbog lošeg vremena, austrijski pustolov Felix Baumgartner odlučio je pričekati neki bolji trenutak za novi pokušaj.

Austrijski pustolov Felix Baumgartner (43) svoj povijesni skok s 'ruba svemira' odgodio je do daljnjega. Postoji mogućnost da do novog pokušaja dođe u nedjelju ili ponedjeljak, no u njegovom su timu nakon mnogo odgoda krajnje oprezni s planovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prošlo je godinu dana VIDEO Šokantan skok s ruba svemira koji je svima zaustavio dah Slika nije dostupna Ludi skok VIDEO Nevjerojatan sky-dive 'kroz' neboder!

Podsjetimo, akciju je prvotno namjeravao krenuti u ponedjeljak pa u utorak, no u oba je navrata došlo do odgode zbog loših vremenskih prilika.

>> U zadnji trenutak odgođen skok s ruba svemira, novi pokušaj najranije sutra

Sljedeći mogući termin bio je četvrtak, no nakon konzultacija s organizacijskim timom u Roswellu odlučeno je sve odgoditi na neodređeno vrijeme.

Felixov plan je iskočiti iz kapsule s visine od 36.576 metara, pri slobodnom padu pokušati probiti zvučni zid te srušiti niz rekorda. Na ovu visinu bi ga trebao dovesti helijem ispunjeni balon, a opasni bi skok izveo odjeven u posebno odijelo pod tlakom.

Za pothvat se priprema već pet godina, tako da njegov rezignirani pogled prilikom odgode nije bio iznenađenje.

Inače, rekord u ovoj vrsti skakanja drži Joseph Kittinger, umirovljeni pukovnik američkog zrakoplovstva koji je 16. kolovoza 1960. godine skočio s visine od 31.300 metara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene