Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ludi' kaskader

Skočio s 800 metara na kartonske kutije i preživio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski kaskader napravio je nezamislivo. Iskočio je iz helikoptera na 800 metara visine noseći takozvano 'wingman' odijelo te sletio na tlo bez padobrana!

42-godišnji Gary Connery nije doskočio 'na noge', već je aterirao na 'pistu' napravljenu od ogromnih kartonskih kutija, naslaganih na visoku i dugačku hrpu, u jednom polju u mjestu Marlow.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

Ovo je prvi put da je netko izveo takav skok s wingman odijelom, bez da je korišten padobran te preživio kako bi mogao ispričati čitavu priču. Doskok je, kaže, bio najteži dio svega, a njegova supruga Viviene je zajedno s čitavom vojskom volontera pripremala 18.600 kartonskih kutija, na koje je Connery sletio. Kutije su naslagane četiri metra u vis, 13 metara širine i dužine nogometnog igrališta.

"Bilo je divno. To je bilo vrlo emotivno iskustvo za mene, tako spokojno, tako nestvarno. Nevjerojatno. Tako mekano slijetanje", prepričao je događaj svojim riječima Connery.

Na pitanje što ga je natjeralo na takav podvig, on jednostavno odgovara - "to je moja umjetnost". Pogledajte videa tog nevjerojatnog skoka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene