Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U borbenoj dužnosti'

Sjeverna Koreja tek sad izvijestila: Sredinom listopada potonuo vojni brod, poginulo 19 mornara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 19 mornara je poginulo kad je u listopadu brod sjevernokorejske mornarice potonuo tijekom obavljanja 'borbenih dužnosti' na istočnoj obali Korejskog poluotoka, javili su u ponedjeljak mediji u Pjongjangu.

Državna agencija KCNA objavila je fotografije predsjednika Kim Jong-una kako polaže vijenac na postolje spomenika poginulima okruženog s najmanje 19 grobova.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

'Protupodmornički brod broj 233 potonuo je tijekom obavljanja borbenih dužnosti sredinom listopada', piše KCNA. U tekstu koji je na naslovnoj strani objavio Rodong Sinmun, službeni dnevnik vladajuće komunističke partije, naglašava se kako je KimJong-un posvetio posebnu pozornost ovom slučaju.

>> VIDEO Što je to navuklo OSMIJEH na lice Kim Jong Una?

Sjevernokorejski mediji nisu naveli koliko je mornara poginulo u nesreći već su samo naglasili da je predsjednik zatražio 'poduzimanje mjera da se nađu sva tijela smrtno stradalih'.

Južnokorejski list Choson Ilbo piše, pozivajući se na neimenovane vojne izvore, da je protupodmornički brod potonuo tijekom vježbe i da su u incident bila uključena dva broda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene