Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzimaju mjere 'samoobrane'

Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim pokusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja, koju je nedavno osudilo Vijeće sigurnosti UN-a zbog lansiranja rakete, zaprijetila je u srijedu nuklearnim pokusom i poduzimanjem ostalih mjera 'samoobrane' ako se UN ne ispriča, javlja službena sjevernokorejska agencija KCNA.

'Ako se UN smjesta ne ispriča, bit ćemo prisiljeni poduzeti dodatne mjere samoobrane radi zaštite viših interesa naše republike', izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova. Te će mjere 'obuhvatiti nuklearni pokus i pokuse s balističkom raketom', dodao je on.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi nuklearni pokus u Sjevernoj Koreji? Slika nije dostupna Sjeverna Koreja odustaje od daljnjih pokusa

>> Sjeverna Koreja još nije počela demontažu nuklearnoga pogona

Vijeće sigurnosti UN-a osudilo je 13. travnja ispaljivanje sjevernokorejske rakete 5. travnja i pojačalo sankcije protiv Pjongjanga uvedene 2006. godine. Kao odgovor na tu osudu, Sjeverna je Koreja najavila povlačenje iz nuklearnih pregovora šestorice, prekid suradnje s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju i reaktiviranje nuklearnih postrojenja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene