Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja prihvatila je južnokorejski prijedlog da joj pošalju Tamiflu zbog epidemije H1N1


'Sjeverna Koreja prihvatila je pomoć Južne Koreje u borbi protiv gripe H1N1' - rekao je Lee Jong-Joo, glasnogovornik južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje zaduženog za međukorejske odnose.

'Sjeverna Koreja nas je izvijestila da prihvaća naš prijedlog da joj pošaljemo Tamiflu' - kazao je.

Vezani članci Slika nije dostupna Incident između Sjeverne i Južne Koreje: Ispaljeni pucnjevi upozorenja Slika nije dostupna VIDEO: Južnokorejci vježbali za slučaj napada

Sjevernokorejske vlasti izvijestile su u srijedu, što se rijetko događa, o nekoliko slučajeva gripe H1N1, potvrdivši tako informacije koje su dolazile iz inozemstva.

Sjevernokorejsko ministarstvo zdravstva izvijestilo je o devetero oboljelih u Pjongjangu i u Sinuidžuu, blizu kineske granice.

Većina pomoći koju Seul pruža komunističkom režimu obustavljena je zbog porasta napetosti između dviju zemalja. No privatne organizacije i dalje šalju pomoć Sjeveru.

Kako navodi južnokorejska udruga Good Friends, epidemija gripe H1N1 širi se Sjevernom Korejom zbog nedostatnih količina Tamiflua. Ta nevladina organizacija tvrdi da je u studenome u Pjongjangu od nove gripe umrlo sedam osoba, a dvije u Pjongsongu, sjeverno od prijestolnice. (HINA)