Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odgovor neprijateljstvu SAD-a'

Sjeverna Koreja: Pojačat ćemo nuklearni arsenal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja najavila je da će pojačati svoj nuklearni arsenal, ne precizirajući kako, kao odgovor na trajno američko neprijateljstvo, javila je službena sjevernokorejska agencija KCNA.

'Nedavni događaji na Korejskom poluotoku pokazuju da Sjeverna Koreja mora pojačati nuklearni arsenal na novi način kako bi odgovorila na politiku trajnog neprijateljstva SAD-a i njezinu vojnu prijetnju', izjavio je glasnogovornik sjevernokorejskog ministarstva vanjskih poslova, prenosi KCNA. U rujnu ove godine Pjongjang je objavio da je gotovo završena eksperimentalna faza programa obogaćivanja uranija, ključnog sastojka nuklearnog oružja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vidio ga američki znanstvenik Sjeverna Koreja u tajnosti izgradila veliki pogon za obogaćivanje uranija Slika nije dostupna 'Svet rat odmazde' Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim ratom

>> SAD upozorio Sjevernu Koreju protiv pogoršanja napetosti

Sjevernokorejska najava dolazi nekoliko dana nakon deklasificiranja američkih dokumenata iz 1969. godine u kojima se naglašava mogućnost upotrebe taktičkog nuklearnog oružja protiv Sjeverne Koreje. KCNA tvrdi da dokument pokazuje da SAD i dalje traži izliku za nuklearni napad na Sjevernu Koreju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene