Kim Jong Un (Foto: Getty Images)
Kim Jong Un (Foto: Getty Images)

Sjevernokorejski zamjenik ministra vanjskih poslova Kim Kye Gwan izjavio je da je ta zemlja otvorena za rješavanje problema sa Sjedinjenim Državama, nakon što je američki predsjednik Donald Trump otkazao lipanjski summit s korejskim predsjednikom Kim Jong Unom.


Pozdravili smo napore predsjednika Trumpa da stvorimo povijesni summit Sjeverne Koreje i SAD-a, izjavio je Kye Gwan u priopćenju koje je u petak objavila agencija KCNA. "Još jednom kažemo SAD-u da smo na bilo koji način otvoreni za rješavanje problema", rekao je dužnosnik.

Vezani članci Mike Pompeo (Foto: AFP) Pompeo: Sjeverna Koreja tražila je ukidanje sankcija, zauzvrat nije ponudila denuklearizaciju Donald Trump i Mike Pompeo (Foto: AFP) Trump: "Sjeverna Koreja ima ogroman potencijal, no nekih se stvari mora odreći. Sigurno ćemo još razgovarati"

Američki predsjednik Donald Trump otkazao je u četvrtak povijesni susret sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom i upozorio da je američka vojska spremna u slučaju nekog nesmotrenog poteza Pjongjanga.

Trump je u pismu Kimu iznenada otkazao sastanak, planiran za 12. lipnja u Singapuru, koji je trebao biti prvi susret nekog aktualnog američkog predsjednika i sjevernokorejskog čelnika. (Hina)