Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja osuđuje južnokorejskog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja uputila je oštro pismo južnokorejskom predsjedniku Lee Myung-Baku ocijenivši da će njegov oštar stav prema komunističkom susjedu imati "katastrofalne posljedice".

Taj prvi verbalni napad režima u Pjongjangu na konzervativnog predsjednika Lee Myung-Baka nakon što je u veljači preuzeo dužnosti, događa se dok južnokorejski predsjednik želi povezati ekonomsku pomoć svoje zemlje s napretkom ostvarenim u nuklearnom pitanju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Uvjetovanje gospodarske pomoći napretkom u nuklearnim pitanju Sjeverna Koreja povezuje s "objavom rata", ocijenio je u utorak Rodong Simmun, glasilo sjevernokorejske komunističke partije.

"Leejev režim bit će jedini odgovoran za katastrofalne i nepovratne posljedice nastale pogoršanjem međukorejskih odnosa i remećenjem mira i stabilnosti korejskog poluotoka zbog servilnosti prema Sjedinjenim Državama", dodaje list u članku koji je prenijela službena sjevernokorejska agencija.

U utorak bi u Seul trebao doputovati glavni američki pregovarač za Sjevernu Koreju Christopher Hill radi razgovora o denuklearizaciji. On bi se trebao sastati s južnokorejskim kolegom Chung Yung-Wooom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene