Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Otkupnina 76.000 eura

Sjeverna Koreja oslobodila kineske ribare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je u utorak pustila na slobodu šesnaest kineskih ribara i njihov brod, dva tjedna pošto ih je zarobila u vodama između dviju zemalja, priopćio je Peking u prilikama pogoršanja veza između dvaju susjeda.

"Narodna Demokratska Republika Koreja oslobodila je ribarski brod i sve ribare koji su živi i zdravi", rekao je Hong Lei, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova, koristeći službeno ime Sjeverne Koreje.

Hong je pozvao Pjongjang da "provede temeljitu istragu o tom izgredu, da dade obrazloženje (Kini) i poduzme djelotvorne mjere kako se takvo što više ne bi dogodilo".

>> Razmahala se Sjeverna Koreja, baca projektile kao od šale

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Po riječima glasnogovornika kineske diplomacije, kineski vlasnik broda nije platio otkupninu.

Vlasnik broda Yu Xuejun rekao je za France Presse da su naoružane osobe koje su otele posadu vjerojatno bili pripadnici sjevernokorejske ratne mornarice.

Za oslobađanje broda i posade zatražena je otkupnina od 600.000 juana (76.000 eura), dodao je Yu.

>> U Sjevernoj Koreji nema svjetla?

"Ako se Sjeverna Koreja i dalje bude ponašala poput lupeža, Kina će morati poduzeti korake kako bi je urazumila", piše državno glasilo Global Times.

Peking je nedavno odobrio sankcije protiv Sjeverne Koreje pa bi otmica kineskih ribara mogla biti osveta za sankcije, misli kineski sveučilišni profesor Jin Qianguyi, a prenosi Global Times. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene