Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zapad prijeti svjetskom miru'

Sjeverna Koreja obećala ‘fizički odgovor’ na američke mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja jenajavila ‘fizički odgovor’ na najavljene američke sankcije zbog potonuća južnokorejskog ratnog broda Cheonan, koje SAD pripisuje Pjongjangu.

‘Uslijedit će fizički odgovor na mjere koje želi nametnuti SAD’, izjavio je glasnogovornik sjevernokorejskog izaslanstva tijekom posjete Hanoju. ‘Nismo više u 19. stoljeću....koje je podržavalo diplomaciju topovnjača’, dodao je.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Sjeverna Koreja je dan ranije ocijenila da zajednički vojni manevri SAD-a i Južne Koreje, koji počinju u nedjelju, predstavljaju prijetnju svjetskom miru. Također je poručila da najnovije američke sankcije znače ‘kršenje’ deklaracije Vijeća sigurnosti UN-a.

>> 'Sankcije su usmjerene na imovinu sjevernokorejskog čelništva'

>> Clinton i Gates posjetili demilitariziranu zonu između dviju Koreja

Sjedinjene Države su objavile nove sankcije Sjevernoj Koreji, koje uključuju zabranu kupovine i prodaje oružja i zamrzavanje imovine sjevernokorejskih dužnosnika.

Clinton traži potporu Azije protiv Sjeverne Koreje

Američka državna tajnica Hillary Clinton zatražila je potporu zemalja Foruma o sigurnosti u Aziji glede provedbe sankcija UN-a protiv Sjeverne Koreje.

‘Kako bi potaknuli Sjevernu Koreju da poduzme mjere koje mora poduzeti, pozivamo naše prijatelje i saveznike u ARF-u da nastave u potpunosti i na transparentan način provoditi sankcije UN-a’, rekla je Clinton okupljenima na forumu u Hanoju.

‘Ovdje, u Aziji, izolirana i ratoborna Sjeverna Koreja je pokrenula kampanju opasnih provokacija, posebice napadom na južnokorejski vojni brod’, dodala je Clinton. ARF, na kojem sudjeluje i sjevernokorejsko izaslanstvo, broji 27 zemalja članica.

Sjedinjene Države su objavile nove sankcije Sjevernoj Koreji, koje uključuju zabranu kupovine i prodaje oružja i zamrzavanje imovine sjevernokorejskih dužnosnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene