Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sjeverna Koreja na konzultacijama u Moskvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja kani pojačati suradnju s Rusijom ne bi li se uspješno nastavili pregovori šest strana o nuklearnom pitanju Korejskoga poluotoka, rekao je u Moskvi zamjenik sjevernokorejskoga ministra vanjskih poslova Kim Kye-gwan.

On je nakon razgovora sa zamjenikom ruskoga ministra vanjskih poslova Aleksandrom Losjukovom izjavio, da je 'zadovoljan današnjim razgovorima u Moskvi' ,te da je, 'rusku stranu obavijestio o razgovorima koje je u Berlinu vodio sa zamjenikom američke državne tajnice Christopherom Hillom'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna industrija cvjeta Susjedna država počinje s proizvodnjom dronova-samoubojica: "Na sve utjecaje imamo odgovore, a i izvozit ćemo ih, to je skupo na tržištu" Slika nije dostupna Sjeverna Koreja želi jačanje vojske i gospodarstva

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da su dvije strane 'razgovarale o mogućnosti nastavka pregovora, kad se uzme u obzir nedavni američko-sjevernokorejski kontakt', u Berlinu.

Američki izaslanik Christopher Hill doputovao je u nedjelju u Kinu na razgovore o datumu nastavka šestostranih pregovora o sjevernokorejskom nuklearnom programu.

Hill je došao u Peking kako bi kineskog pregovarača Wu Daweia
obavijestio o razgovorima koje je prošloga tjedna u Berlinu vodio s glavnim pregovaračem Sjeverne Koreje.

'Željeli bismo s kineskom vladom razgovarati o datumu idućeg kruga pregovora', rekao je Hill po dolasku u zračnu luku u Pekingu.

Kina je domaćin pregovora koji su počeli 2003. godine s ciljem da se siromašnu Sjevernu Koreju nagovori da odustane od programa razvoja nuklearnog oružja. Ta je država putem službene novinske agencije KCNA objavila da je u Berlinu postignut 'stanoviti napredak'.

Hill je u Kinu stigao iz Tokija gdje je u subotu izrazio nadu da će
iduća runda pregovora uroditi određenim napretkom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene