Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi raketni pokus

Sjeverna Koreja ispalila tri navođene rakete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je u subotu ispalila rakete kratkog dometa u Japansko more, najvjerojatnije u okviru vojne vježbe, priopćilo je južnokorejsko ministarstvo obrane.

"Sjeverna Koreja je jutros ispalila dvije navođene rakete i jednu poslijepodne", rekao je za agenciju France Presse glasnogovornik ministarstva. "Tri rakete su pale u Japansko more".

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila projektile nove provokacije Sjeverna Koreja ispalila nove balističke projektile: "Ratne provokacije SAD-a su na crvenoj liniji" Rakete Hwasal-2 Napetosti na vrhuncu "Ovako bi izgledao nuklearni protunapad": Sjeverna Koreja ispalila četiri krstareće rakete

>> VIDEO Razdragani Kim Jong-un pozirao s kuharima u restoranu

Južna Koreja pomno prati ispaljivanje raketa svog susjeda na sjeveru koje ponekad obuhvaća rakete kratkog dometa tijekom vojnih vježbi.

Rakete su ispaljene nakon zajedničkih američko-južnokorejskih manevara održanih ovog tjedna koje je Sjeverna Koreja nazvala "bezrazložnom" provokacijom i pripremom za rat.

Sjedinjene Države i Južna Koreja boje se da bi sjevernokorejski pokusi s raketama kratkog dometa Musudan mogli pojačati napetosti nakon nuklearnog pokusa u veljači. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene