Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Japanskom moru

Sjeverna Koreja testira rakete srednjeg dometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je ispalila novi balistički projektil u Japansko (Istočno) more, objavilo je ministarstvo obrane Južne Koreje.

Ispaljivanje rakete potvrdili su i američki vojni izvori, navodeći da se radilo o balističkoj raketi srednjeg dometa KN-15, poznatija kao Pukguksong-2. Raketa je ispaljena iz vojne baze pokraj sjevernokorejskog grada Sinpoa, a pala je nakon devet minuta od lansiranja u more.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja (Foto: Google Maps) Ošetećeno nekoliko zgrada Kakva blamaža! Sjeverna Koreja ispalila raketu i slučajno pogodila svoj grad Slika nije dostupna PROCJENE SUSJEDA Sjeverna Koreja zvecka nuklearnim oružjem, ali kolika je stvarna opasnost?

To je nova sjevernokorejska provokacija uoči razgovora američkog i kineskog predsjednika Donalda Trumpa i Xi Jinpinga krajem tjedna. Prije dva tjedna Pjongjang je neuspješno pokušao lansirati raketu istog dometa.

"Potvrđeno je da je Sjeverna Koreja lansirala još jednu balističku raketu. SAD su dovoljno govorile o Sjevernoj Koreji i nemamo više komentara", kazao je američki državni tajnik Rex Tillerson. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene