Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opaka operacija

'Hakirali su nas!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za dva velika cyber napada Južna Koreja krivi - Sjevernu.

20. ožujka 2013. godine misteriozan cybernapad je izazvao kaos u nekoliko banaka i medija Južne Koreje. A onda, u prosincu prošle godine, jedan još misteriozniji napad - napadnuta su računala nuklearne operative.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni" Sjeverna Koreja ispalila projektile - 5 Nova provokacija Sjeverna Koreja ispalila više od 200 granata: Južna Koreja stanovnike otoka poslala u skloništa

Južna Koreja sada kaže kako imaju dokaze da je su za sve krivi njihovi sjeverni susjedi. Južnokorejski dužnosnici su CNN-u rekli kako su došli do malicioznih kodova kojima su napadi izvršeni.

Pogodite tko dolazi Putinu u posjet...

Napad izvršen u ožujku 2013. nazvan je 'Dark Seul', paralizirao je oko 48.000 računala i izbrisao im kompletne diskove. DO napada je došlo nedugo nakon što je Južna Koreja uslijed dizanja tenzija na poluotoku najavila kako će okončati sporazum koji je donio primirje usred Korejskog rata 1953. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene