Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Piljevina je puna hranjivih tvari"

Deset mitova koje propagira vlada Sjeverne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se ljudima izvan Sjeverne Koreje čini kao poludjeli luđak s nuklearnim oružjem, predsjednika Kim Jong-una i njegovu obitelj, koja od 1948. vlada Sjevernom Korejom, prati dugačak popis nevjerojatnih mitova.

1. Kim Jong Il je izumitelj hamburgera
Otac Kim Jong-una, Kim Jong Il, tvrdio je da je izumio hamburger, kojeg je nazvao "duplim kruhom s mesom". Kim Jong Il je sanjao kako će hamburger postati novim nacionalnim jelom, ali ga nije uspio uvesti u državna sveučilišta.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

2. Piljevina je puna hranjivnih tvari
Kim Jong Il je, u vremenima u kojima je nedostatak hrane bila uobičajena pojava, pokušao građane uvjeriti da je piljevina puna nutrijenata i time ih potaknuti da ju jedu.

3. Nesvakidašnje tjelesne sposopnosti
Prema službenoj biografiji, tijelo Kim Jong Ila je bilo tako dobro kalibrirano da nikada nije morao koristiti toalet.

4. Čarobni počeci
Prilikom rođenja Kim Jong Ila na svetoj planini, nastala je nova zvijezda i zima se pretvorila u proljeće. Međutim, prema podacima iz SSSR-a, Jong Il je 1941. rođen u sibirskom selu.

5. Modna ikona
Prije nego što je 2011. umro, poznato sivo vojničko odijelo su hvalili mnogi svjetski poznati modni dizajneri, tvrde državni mediji koji su citirali neimenovanog francuskog dizajnera koji je rekao kako je "stil Kim Jong Ila, koji se proširio diljem svijeta, nešto što je bez presedana u svjetskoj povijesti."

6. "Svi nas vole"
Iako ju prati jedna od najgorih reputacija, Sjeverna Koreja svojim građanima govori kako su njeni vođe voljeni diljem svijeta te kako svaka zemlja slavi njihove rođendane.

7. Kradljivci vremena
Građani Sjeverne Koreje su desetljećima vjerovali da su im Japanci tijekom okupacije 1919. ukrali vrijeme. Kim Jong-un je tu nepravdu ispravio kada je sat 15. 8. 2015. pomaknuo 30 minuta unaprijed.

8. Veličanstvenost je nasljedna
Kim Jong-un jednako je veličanstven kao i njegov otac. Osim toga, on je nadareni mornar i svjetski poznat skladatelj i umjetnik.

9. Internet ne postoji
Samo državni dužnosnici unutar Sjeverne Koreje imaju pristup internetu. Istovremeno, država tvrdi da je internet pojam koji je izumio Zapad.

10. Lažno selo
U namjeri da potaknu građane Južne Koreje na migraciju, vlada Sjeverne Koreje je pokraj granice sagradila Selo Mira u kojem navodno živi 200 sretnih obitelji. Međutim, mnogi kažu kako selo služi kao vojna baza, stoji u članku portala News.com.au.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene