Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde kineski znanstvenici

Sjeverna Koreja bi mogla postati neupotrebljiva za testiranje nakon mogućeg kolapsa

Kineski znanstvenici zaključili su da se nuklearna baza Sjeverne Koreje djelomično srušila, što je potencijalno čini neupotrebljivim.

Mjesto testiranja Punggye-ri korišteno je za šest nuklearnih testova od 2006. godine. Nakon posljednjeg u rujnu, niz potresnih posljedica pogodio je mjesto zbog kojih seizmolozi vjeruju da je srušen dio unutrašnjosti planine.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin

Najnovija istraživanja na Sveučilištu znanosti i tehnologije u Kini (USTC) trebala bi biti objavljena u Geofizičkim istraživačkim pismima, časopisu Američke geofizičke unije, u narednim danima.

Zaključeno je da je osam i pol minuta nakon rujanskog testa postojao "skoro vertikalni kolaps prema nuklearnom centru za ispitivanje".

Prof Wen Lianxing, glavni autor studije, izjavio je za Wall Street Journal da zaključak o održivosti ispitnog mjesta ne bi bio uključen u objavljeni rad, ali nije rekao zašto.

U subotu je Kim Jong-un priopćio je kako suspendira nuklearno i raketno ispitivanje svoje zemlje. Izjava je došla prije povijesnih razgovora s Južnom Korejom i SAD-om.

Otkrivena su dva potresa nakon prosinca, što je izazvalo zabrinutost zbog stabilnosti okolnih planina, prenosi BBC

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene