Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deaktivirala ju policija

Sjeverna Irska: Bomba na parkiralištu zračne luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Sjevernoj Irskoj deaktivirala je bombu na parkiralištu međunarodne zračne luke u Belfastu i time osujetila drugi pokušaj napada u dva dana.

Snage sigurnosti u Sjevernoj Irskoj u visokom su stanju pripravnosti zbog aktivnosti nacionalističkih skupina koje ne prihvaćaju mirovni proces s Britanijom i u subotu su deaktivirale bombu ispod željezničkog mosta u Lurganu, južno od Belfasta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mjere predostrožnosti Amsterdam: Zračna luka evakuirana zbog bombe iz II. svjetskog rata Slika nije dostupna Bolje zatvor nego vjenčanje Kako bi spriječila udaju, prijavila kćer kao bombaša samoubojicu

'Oba eksplozivna sredstva mogla su prouzročiti ozljede i štetu. Ostavljena su na javnim mjestima', izjavio je pomoćnik šefa policije Duncan McCausland.

'Posljednjih je dana policija pojačala svoje mjere u borbi protiv prijetnje koju predstavljaju zavedeni pojedinci i skupine koji žele ponovno uvući zemlju u razaranje i bijedu", kazao je.

>> Nasilje u Belfastu: Izgrednici bacali izrađene bombe

Policija je priopćila da je bomba, koja je ostavljena u automobilu na parkiralištu zračne luke, bila pričvršćena na spremnike sa zapaljivom tekućinom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene