Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Kim se vratio: Sjeverna i Južna Koreja razmijenile vatru u graničnom području

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više pucnjeva ispaljeno je iz Sjeverne Koreje prema stražarskoj postaji u Južnoj Koreji. Južna Koreja je uzvratila s dva hica.

Sjeverna i Južna Koreja razmijenile su u nedjelju rano ujutro vatru u blizini južnokorejske stražarske postaje, pojačavajući napetost dan nakon što se sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pojavio u medijima nakon gotovo trotjedne odsutnosti.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Više pucnjava ispaljeno je iz Sjeverne Koreje u 7:41 sati po lokalnom vremenu prema stražarskoj postaji u Južnoj Koreji koji graniči sa Sjeverom, navodi se u izjavi zapovjednika južnjačkih snaga, prenosi Reuters.

Južna Koreja odgovorila je ispaljivanjem dva hica prema Sjevernoj Koreji, no nije bilo izvještaja o povrijeđenima.

Nakon nekoliko tjedana intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju i mjestu stanovanja, državni mediji objavili su u subotu fotografije i izvješće da je prisustvovao dovršenju tvornice gnojiva. Bio je to prvi izvještaj o njegovu pojavljivanju u javnosti od 11. travnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene