Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 2
Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 2 Foto: Afp

Više pucnjeva ispaljeno je iz Sjeverne Koreje prema stražarskoj postaji u Južnoj Koreji. Južna Koreja je uzvratila s dva hica.


Sjeverna i Južna Koreja razmijenile su u nedjelju rano ujutro vatru u blizini južnokorejske stražarske postaje, pojačavajući napetost dan nakon što se sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pojavio u medijima nakon gotovo trotjedne odsutnosti.

Vezani članci Domagoj Mikić - Očevid na Peščenici - 1 Još se traži napadače na muškarca i ženu na Peščenici: ''Raspolažemo nekim informacijama. Isključujemo zločin iz mržnje'' Kim Jong Un (Foto:AFP) "Dragi vođa" dodijelio si novu titulu, susjedi neće biti sretni

Više pucnjava ispaljeno je iz Sjeverne Koreje u 7:41 sati po lokalnom vremenu prema stražarskoj postaji u Južnoj Koreji koji graniči sa Sjeverom, navodi se u izjavi zapovjednika južnjačkih snaga, prenosi Reuters.

Južna Koreja odgovorila je ispaljivanjem dva hica prema Sjevernoj Koreji, no nije bilo izvještaja o povrijeđenima.

Nakon nekoliko tjedana intenzivnih nagađanja o Kimovom zdravlju i mjestu stanovanja, državni mediji objavili su u subotu fotografije i izvješće da je prisustvovao dovršenju tvornice gnojiva. Bio je to prvi izvještaj o njegovu pojavljivanju u javnosti od 11. travnja. (Hina)