Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodao život na eBayu, a sada...

Sjećate li se njega?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On se iz dana u dan divi prekrasnim zalascima sunca, hladeći noge u tirkiznim vodama vlastite lagune na Karibima. On je 48-godišnji Ian Usher, čovjek koji je prije četiri svoj život prodao na eBayu.

"Baš sam se pitao koliko će dugo trebati prije nego li me mediji pronađu", retorički je postavio pitanje Usher novinaru Daily Maila, koji se iskrcavao s brodića na otočić veličine 8 kvadratnih kilometara. Za svega 30.000 funti, Usher je kupio svoj raj na Zemlji, gdje živi s 38-godišnjom Maureen Boksa, svojom novom ljubavi.

Pročitajte i ovo Državna rasprodaja voznog parka, ilustracija - 1 Viđeno - kupljeno Država se rješava imovine: Na licitaciji automobili za 100 eura, radni strojevi, pa čak i naplatna kućica Ilustracija Prijeti mu uhićenje Kineski milijarder ima plan kako se se dodatno obogatiti - spermom. Ali ne bilo kakvom: "Ovo je prilika da se spasi budućnost čovječanstva"

>> 10 najčudnijih stvari prodanih na eBayju

Usher je prije četiri godine zapanjio svijet i završio na svim naslovnicama medija. Slomljena srca, nakon što ga je supruga Laura ostavila zbog drugog, i zbog neizdrživog osjećaja kako ne može više živjeti u kući koju je ona uredila, Usher se odlučio na drastičan potez - prodao je sve što je posjedovao, a to je odlučio napraviti putem eBaya.

Debakl na eBay dražbi

Ponude su bile vrtoglave i dosegle su više od milijun funti, ali samo da bi se na kraju čitava stvar pretvorila jedan veliki i vrlo javan debakl. Naime, ponuđač "težak milijun funti", ispostavilo se, bio je običan tinejdžer iz Newcastlea. Usher je mogao zaboraviti na eBay.

Na kraju je, odlučan da provede svoj plan do kraja, ipak prodao sve, ali putem agenta, kao i ostali smrtnici. Za život kakvog je dotad poznavao, dobio je 193.000 funti, daleko manje od milijun, koliko se 'nudilo' na eBayu.

S popisom od 100 želja, putovnicom te tri ruksaka na ramenu, Usher je rekao zbogom Perthu (Australija), gdje je živio s bivšom suprugom i otisnuo se u svijet.

Maureen

"Sve to zajedno bilo je kudikamo veće od onoga što sam očekivao, zajedno s medijskom pompom oko prodaje mojeg života, ali ne kajem se te i dalje smatram kako je filozofija iza moje ideje i dalje čvrsta", istaknuo je Usher.

"Bilo kako bilo, život je prepun misterija i iznenađenja, a da nisam pokrenuo tu dražbu, nikad ne bih pronašao ovo nevjerojatno mjesto, ili Moe (Maureen)", priča Usher novinaru Daily Maila. Njegova nova ljubav, Maureen, zapravo je Kanađanka s teritorija Yukon i vozačica sanjki sa psećom zapregom.

Ona je, čitajući o njegovoj aukciji i s obzirom kako je i sama bila u nesretnom braku, osjećala bliskost sa srodnom dušom. Poslala mu je email poruku kako bi na listu želja trebao staviti i vožnju sanjkama sa psećom zapregom u Yukonu. Usher je prihvatio njezinu ponudu te je nakon tjedan dana s njom in njezino dvoje djece u Kanadi shvatio da su stvari ozbiljne. Njihova srca kucala su kao jedno.

Disney otkupio priču

Maureen mu se pridružila u proživljavanju 100 želja, a do srpnja 2010. godine ostala je tek nekolicina želja za ostvariti pa se Usher dao u potragu za mjestom na kojem bi se s novom obitelji skrasio. Za oko mu je zapeo arhipelag Bocas del Toro, magični arhipelag nedaleko od obale Paname.

Čak i nakon što je potrošio desetke tisuća funti na ispunjavanje svojih želja i putovanje svijetom, imao je dovoljno da kupi ranije navedeni otok. U međuvremenu je prodao i prava na svoju priču filmskoj kući Disney, za 220.000 funti. Dakle za više nego što je realno njegov život vrijedio.

Ewan McGregor kao Usher?

"Volio bih da me glumi Ewan McGregor", iskreno je rekao Usher. "Hollywood će ionako uzeti moju priču i izokrenuti je u kakvu tipičnu američku priču, koja gotovo nikakve veze nema sa stvarnosti, ali bi barem glumac bio Britanac kojem se divim i koji dijeli moju strast za motociklima", pojasnio je Usher.

Na pitanje što misli raditi dalje u životu i što ako ga opet povede ista misao sa prodajom života, usher iskreno odgovara. "Poigravam se s idejom prodaje svojeg života iznova. Ovog puta tu je otok, brod i životni stil milijunaša, ali bi opat prodao sve, baš kao i posljednji put. Jedina razlika bila bi što to ne bih napravio putem eBaya", rekao je na kraju Usher.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene