Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidate bira izvlačenjem kuverti

Šišljagić: Protiv HDSSB-a udružila se i ljevica i desnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare rekao kako su se protiv te stranke udružile i lijeve i desne političke opcije kojima je 'HDSSB postao prejaka stranka u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, a uskoro i u cijeloj Slavoniji i Baranji'.

Komentirajući osude jučerašnjeg 'izvlačenja dobitnika' volonterskog stažiranja ekonomista za 1.600 kuna u osječkoj Hitnoj pomoći koje je organizirao, Šišljagić je rekao kako je izabrao 'krajnje neobičan način, ali istodobno i potpuno objektivan i transparentan za izbor volontera'. Optužio je Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je takav način ocijenio neregularnim i poništio natječaj, da je to učinio po nalogu SDP-a.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

'Natječaj proveden sukladno zakonu'

Cjelokupni postupak vezan za izbor kandidata volontera za 1.600 kuna 'proveden je sukladno Zakonu o poticanju zapošljavanja a konzultiran je i Područni ured Osijek' rekao je Šišljagić. Istaknuo je kako očekuje i pisano rješenje o poništenju natječaja, te da ga jako zanima 'kako i čime će Hrvatski zavod za zapošljavanje obrazložiti takav postupak'. Šišljagić je rekao da traži 'da 'poštenjačine' javno obznane kako su oni primali volontere i pripravnike za stručno osposobljavanje i kako su oni provodili testiranje i odabir kandidata'.

>> Poništit će natječaj: U osječkoj Hitnoj 'lutrijom' odredili tko će dobiti posao!

Prozvao je između ostalog Biljanu Borzan, saborsku zastupnicu SDP-a, da objasni kako je 'njezin suprug koji vedri i oblači u osječkom Kliničkom bolničkom centru postao zamjenik ravnatelja', te istaknuo da je za vrijeme kada je bolnicu vodio HDZ primano 'na stotine ljudi bez kvalifikacije i potrebe', zbog čega je, kako je istaknuo, i danas osječka bolnica u velikim financijskim problemima. Šišljagić se osvrnuo i na 'učestale napade ostalih poput Kramarića, Hajdukovića, Čuraja, Pecnika, Vrkića, Đapića koji uludo troše vrijeme na laži i provokacije u nedostatku ideja i vizija'.

Također je poručio da podržavaju Josipa Vrbošića, te da njegova smjena s mjesta predsjednika Gradskog vijeća Grada Osijeka, koju (zbog nepotizma) 'traže 'poštenjačine' neće proći jer svi jako dobro znaju da uoči nadolazećih izbora i redovnog raspuštanja svih predstavničkih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave za to nema zakonske i statutarne mogućnosti'. Zamjenik HDSSB-a i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako je previše posla, kako je vrijeme karnevala prošlo i 'maske su pale'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene