Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molitva i misa

Široki Brijeg: Pokopane žrtve komunističkih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdeset dvije civilne i vojne žrtve komunističkih zločina počinjenih potkraj Drugog svjetskog rata, među kojima je i četrnaest njemačkih vojnika, pokopano je u nedjelju kasno poslijepodne u Širokom Brijegu.

Lijesovi s posmrtnim ostatcima pobijenih bili su izloženi ispred gradske mrtvačnice u Širokome Brijegu čime se pružila mogućnost svima da se pomole za žrtve. Nazočnima su se o obratili zamjenik veleposlanice SR Njemačke u BiH Franz Kaufman, predsjednik Vlade Županije Zapadno-hercegovačke Zdenko Ćosić i načelnik općine Široki Brijeg Miro Kraljević. Oni su pozvali da se zločini počinjeni bez suđenja povijesno zabilježe i osude.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović na dodjeli odlikovanja u Širokom Brijegu - 2 Osvrnuo se i na izborni zakon Milanović u Širokom Brijegu: "Nema opasnosti od rata u BiH" Zoran Milanović, predsjednik RH - 2 Stiže na Veliku Gospu Milanović opet uzburkao duhove u BiH: Najava njegova dolaska razljutila udrugu logoraša

>> Na Medvednici pronađena masovna grobnica

Poslije protokolarnoga uvodnog dijela sprovodni obred je predvodio širokobriješki gvardijan fra Sretan Ćurčić. Posmrtni ostaci 42 žrtve ukopani su nakon punih 67 godina u zajedničku općinsku grobnicu na groblju Mekovac u Širokome Brijegu te je nakon toga služena zajednička sveta misa zadušnica za sve žrtve u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo na Širokom Brijegu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene