Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Borimo se za demokraciju'

Sirijski predsjednik Asad: Zemlja je u pravom ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski presdjednik Bašar al-Asad rekao je u utorak da je njegova zemlja u pravome ratu i novoimenovanoj vladi dao je zapovijed da sve napore usmjeri na pobjedu protiv ustanika koji se već 16 mjeseci bore za demokraciju.

"Mi živimo u pravome ratnom stanju", rekao je Asad kabinetu koji je imenovao u utorak. "Kad smo u ratu, svaka politika, sve strane i svi sektori moraju biti usmjereni prema pobjedi u tome ratu".

Osudio je zemlje koje od njega traže da odstupi i rekao da Zapad "uzima i nikad ništa ne daje i to je već na svakoj razini dokazano".

Prigodom prvog okupljanja novog saziva parlamenta, Asad je 3. lipnja poručio da je odlučan ugušiti pobunu "po svaku cijenu", unatoč sve snažnijoj izolaciji zemlje i brojnim sankcijama koje su Siriji nametnuli EU i SAD. (Hina)

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna 'Neće biti rata' Obama Amerikancima: 'Sirija neće biti novi Irak ni Afganistan!'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene