Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNIMKA RUŠENJA RUSKOG HELIKOPTERA

Uz povike 'Alahu akbar' pogodili ga raketom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijski pobunjenici objavili su da su oborili ruski helikopter s raketnim naoružanjem u provinciji Hama.

Pobunjenička skupina Jaish al-Azza, koja je dio saveza Slobodna sirijska armija i koja se bori protiv predsjednika Bashara al-Assada objavila je da je u selu  Rahbat al-Khattabo, u provinciji Hama koja je od vitalnog značaja za sirijsku vladu, srušila helikopter Rusije, prenio je Reuters.

Objavljena je i snimka na kojoj se mogu čuti povici 'Alahu akbar'. Sirijski opservatorij za ljudska prava naveo je da je helikopter, za koji se vjeruje da je ruski, pogođen projektilom TOW dok je sletio, a sudbina posade nije poznata.

Pročitajte i ovo Napad na Siriju (Foto: AFP) Okršaj iznad Damaska i Homsa Sirija: Četiri osobe poginule u izraelskom napadu Sirijska djeca (Foto: Arhiva/AFP) Upozorenje SOHR-a U jeku žestoke borbe s posljednjim uporištem Islamske države na istoku Sirije, ugoržene tisuće zarobljenih civila

Rusija se do sada nije oglasila je li njihov helikopter srušen. Ruski helikopter oboren je i početkom kolovoza u blizini Alepa kada je poginulo pet osoba a tada ga je srušila Islamska dražva, navodi Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene