Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki politolog Ian Bremmer na Twitteru je podijelio ovu fotografiju i napisao: " Kip slobode izrađen od ruševina Aleppa, sirijskog umjetnika Tammama Azzama. Poražavajuće". Njegov je tweet dosad podijeljen više od 17.000 puta.


Društvenim se mrežama kao požar proširila slika Kipa slobode u Siriji, izgrađenog od ostataka razrušenih zgrada. Američki politolog Ian Bremmer na Twitteru je podijelio tu fotografiju i napisao: " Kip slobode izrađen od ruševina Aleppa, sirijskog umjetnika Tammama Azzama. Poražavajuće".

Vezani članci Slika nije dostupna Strava u blizini Sirije: Više od 30 migranata se utopilo. Traje potraga za preživjelima Eksplozija u Siriji, Ilustracija Amerika izvela zračni napad u Siriji: Cilj su skupine povezane s Iranom

Njegov je tweet dosad podijeljen više od sedamnaest tisuća puta. No ono što je napisao moglo bi dovesti ljude u zabludu, jer se čini kao da je riječ o opisu novog umjetničkog djela nastalog u Aleppu.

Stvari su ipak prilično drugačije. Fotografija je fotomontaža i sirijski umjetnik Azzam napravio ju je davne 2012. godine. Kip zapravo ne postoji, a ako bolje pogledate rubove statue na fotografiji, to se može jasno vidjeti.

Azzam, koji danas živi u Dubaiju, za AlArabiyu je kazao: "Kip slobode u New Yorku ne predstavlja američku politiku; ja ga koristim samo kao simbol slobode. Tim sam djelom u ono vrijeme želio prenijeti poruku optimizma unatoč svim razaranjima u Siriji".

Ovaj je umjetnik kreirao niz slika koje se odnose na sukob u Siriji, uključujući i ovu:


A već je dobro poznata slika u kojoj je fotošopirao slavni Klimtov "Poljubac" na staru zgradu u Siriji.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju