Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasporedili snage

Sirija: Priprema se ofanziva na Alep

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijska vojska je u četvrtak rasporedila veliki broj postrojbi oko Alepa, pripremajući se za veliku ofenzivu kako bi preuzela kontrolu nad najvećim gradom na sjeveru zemlje, naveo je jedan izvor sirijskih snaga sigurnosti, prenosi AFP.

'Specijalne snage u srijedu i četvrtak rasporedile su postrojbe istočno od Alepa, a stigle su i druge postrojbe kako bi u petak i subotu sudjelovale u općoj ofenzivi' na Alep, gdje su pobunjenici preuzeli kontrolu nad nekim četvrtima, dodao je isti izvor.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Slika nije dostupna Na meti topništva Sirija: Alep pri kraju zaliha hrane i vode, očekuje se završna bitka

Prema tom izvoru, između 1.500 i 2.000 pobunjenika je stiglo u pomoć suborcima u gradu, kojih je oko dvije tisuće u perifernim četvrtima na jugu i istoku grada.

Zračna luka je izolirana od grada, jer su gotovo sve ceste koje vode prema njoj pod kontrolom pobunjenika, dodao je sigurnosni izvor.

>> Rusija Siriji: Prijetnja kemijskim oružjem je neprihvatljiva

I ustanici su potvrdili da očekuju ofenzivu sirijske vojske.

'Vojna pojačanja su stigla u Alep i u svakom trenutku očekujemo veliku ofenzivu, posebice na južnim, istočnim i zapadnim rubovima grada', izjavio je u Bejrutu glasnogovonik Slobodne sirijske vojske u Alepu, brigadir Abdel Džabar al-Okaidi.

Po njegovim riječima. oko 100 oklopnih transportera i veliki broj dugih vozila stiglo u Alep, gdje je prije tjedan dana otvorena nova bojišnica.

Predsjednik Sirijskog opservatorija za ljudska prava Rami Abdel Rahman je potvrdio da su vojna pojačanja stigla u okolicu Alepa. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene