Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje mrtvih, devetero ranjenih

Sirija ponovo granatirala turski teritorij, Turci bijesni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri su osobe poginule a devet je ranjeno u granatiranju granice iz Sirije u mjestu Akcakale, na jugoistoku Turske, uz granicu sa Sirijom, rekao je gradonačelnik tog mjesta.

'Među žrtvama su jedna žena i šestogodišnje dijete. Devet osoba je ranjeno', rekao je gradonačelnik Akcakale, Abdulhakim Ayhan za televizijsku informativnu mrežu CNN-Turska. Dodao je da su granate pale na kuću i prouzročile velik broj žrtava.

'Stanovnici našeg mjesta bijesni su na Siriju', rekao je gradonačelnik, istaknuvši da su zadnjih dana na grad padali zalutali metci i granate iz sporadičnih sukoba vojske odane predsjedniku Bašaru al-Asadu i pobunjenika oko sirijskoga graničnog prijelaza Tal al-Abiada.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Slika nije dostupna Žele očuvati dobrosusjedske odnose Sirijski veleposlanik: Sirija ne želi eskalaciju s Turskom

Turska je upozorila Siriju da će poduzeti akciju ako se ponovi minobacački napad na njen teritorij sa sirijske strane granice. Podsjetimo, jedna minobacačka granata ispaljena iz Sirije pala je  na pogranično područje Akcakale i oštetila zgrade. Turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu je rekao da je Ankara o tom incidentu obavijestila NATO i Ujedinjene narode.

>> U bombaškim napadima u Alepu poginulo najmanje 40 osoba

Nešto ranije jedan svjedok rekao je agenciji France Presse da je nekoliko osoba poginulo u izgredu, prvom takve vrste od početka narodne pobune u Siriji koja se prometnula u građanski rat, u ožujku 2011.

'Eksplozija je raskomadala ženu pred mojim očima. Ima još mrtvih i ranjenih, među njima su i djeca', istaknuo je taj stanovnik Akcakalea. Prijelaz Tal al-Abiad zauzeli su pobunjenici iz Slobodne sirijske vojske (FSA) prije desetak dana nakon žestokih borba u kojima je na turskoj strani granice ranjeno pet ljudi.

Škole na tom području su zatvorene iz sigurnosnih razloga. Sirijski pobunjenici su u srpnju zauzeli prijelaze Bab al-Hava, Al-Salama i Džarabulus na granici s Turskom dugoj 900 km. Usto kontroliraju i prijelaz prema Iraku na istočnoj sirijskoj granici.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene