Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sirija će svoja kemijska oružja koristiti samo ako će biti suočena s 'vanjskom agresijom' ali nikada protiv svojih civila.


'Sirija nikada neće koristiti kemijska oružja protiv Sirijaca što god da se događa', rekao je Džihad Makdisi glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova, na konferenciji za tisak koju je prenosila državna televizija.

Vezani članci Slika nije dostupna ''Raseljavanja i patnje neće prestati, već će se ponoviti drugdje'' Slika nije dostupna ODRŽANA HITNA SJEDNICA "Ti ljudi su pod opsadom gotovo 150 dana i neće moći još dugo izdržati"

>> Bijela kuća upozorila Siriju da pazi na svoj kemijski arsenal

'Bilo kakva kemijska ili biološka oružja nikada neće biti korištena tijekom krize u Siriji bez obzira na razvoj događaja', rekao je Makdisi.

'Ta oružja skladište i čuvaju sirijske vojne snage, pod njihovim su izravnim nadzorom i nikada neće biti uporabljena osim ako se Sirija ne suoči s vanjskom agresijom'.

Makdisi je na konferenciji ustvrdio i da se sigurnosno stanje u Damasku popravlja.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.