Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo za neprijetelje

Sirija kaže da neće koristiti kemijsko oružje protiv civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirija će svoja kemijska oružja koristiti samo ako će biti suočena s 'vanjskom agresijom' ali nikada protiv svojih civila.

'Sirija nikada neće koristiti kemijska oružja protiv Sirijaca što god da se događa', rekao je Džihad Makdisi glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova, na konferenciji za tisak koju je prenosila državna televizija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Djeca s majkama u Siriji (Foto: AFP) Tragična statistika U ratnim sukobima od 2013. do 2017. poginulo više beba nego vojnika

>> Bijela kuća upozorila Siriju da pazi na svoj kemijski arsenal

'Bilo kakva kemijska ili biološka oružja nikada neće biti korištena tijekom krize u Siriji bez obzira na razvoj događaja', rekao je Makdisi.

'Ta oružja skladište i čuvaju sirijske vojne snage, pod njihovim su izravnim nadzorom i nikada neće biti uporabljena osim ako se Sirija ne suoči s vanjskom agresijom'.

Makdisi je na konferenciji ustvrdio i da se sigurnosno stanje u Damasku popravlja.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene