Prostitucija, ilustracija (Guliver/Thinkstock)
Prostitucija, ilustracija (Guliver/Thinkstock)

Sindikat policije u Srbiji predložio je legalizaciju prostitucije, javlja B92. Predsjednik sindikata Blažo Marković za srpsku televiziju TV prva kazao je kako postoje najmanje tri razloga zbog kojih je predlažu legalizaciju "najstarijeg zanata na svijetu".


Kazao je kako je najmanje tri razloga zbog kojih je predlažu legalizaciju "najstarijeg zanata na svijetu".

Vezani članci Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela Objavljeni detalji stravičnog pronalaska na Papuku: Smrznuli se 26-godišnjak i 38-godišnjak iz Požeško-slavonske županije Sudar u Sesvetama - 4 Još jedna smrt na cestama: U Sesvetama se sudarila dva automobila, jedna osoba poginula

Prvi je i najvažniji, kako objašnjava, zdravlje stanovnika Srbije

"Imamo hepatitis B i sve venerične bolesti. Drugi je razlog što bi se legalizacijom prostitucije popunio budžet Srbije, a u prilog tome govore primjeri brojnih država koje su to već učinile. Treći je razlog što bi onda inspektori, koji sada rade na suzbijanju prostitucije, mogli raditi na ozbiljnijom stvarima poput bijelog roblja", koje je, kako kaže, veliki problem s kojim se policija bori.

Na pitanje što očekuje od države, Marković kaže da je sve u fazi prijedloga i da nije važno hoće li taj prijedlog pripremiti sindikat ili Ministarstvo zdravlja, već je važno da se s prijedlogom ozbiljno izađe pred Vladu Srbije, javlja B92.