Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za ubojstvo vlastitog djeteta, prema nekima, ne postoji dovoljno velika kazna, no 28-godišnja Britanka Laura Vestuto, za trovanje svog sina dobila je zatvorsku kaznu od samo šest godina. Motiv ubojstva - htjela si je 'olakšati' život.


'Laura nije pokazala nikakvo kajanje zbog toga što je učinila pa smatram kako je dobila preblagu kaznu', rekao je za The Sun njezin 33-godišnji suprug Yilmaz Hassan. Zla majka njihovog je 20-mjesečnog sinčića Renza Hassana, otrovala koktelom sedativa i analgetika, razmrvivši smrtonosnu dozu te stavivši lijekove u djetetovu bočicu mlijeka i soka. Dječaku nakon toga nije bilo spasa.

Vezani članci Koronavirus Rodbinu uvjerio da ona ne želi razgovarati s njima: Šest godina skrivao majčinu smrt i dizao njezinu mirovinu Zlostavljanje, ilustracija Šokantan zločin u Splitu: Majka iz pakla silovala vlastitog sina, osuđena je na nepunih pet godina zatvora

Tjednima prije toga ona je, kako bi se pobrinula da ne plače, djetetu injekcijom ubrizgavala sedative, kako ono ne bi plakalo. nalazi obdukcije pokazali su kako je dječak u sebi imao deset puta veću dozu anti-depresiva u sebi, nego što je propisano za odrasle osobe, a taj je lijek zapravo bio propisan njegovoj majci, no ona ga nikad nije uzimala. U djetetovom tijelu pronađeni su tako tragovi ibuprofena i difenhidramina,a liječnici su zaključili kako je dječak tim i sličnim lijekovima bio izložen tjednima prije smrti.

Laura Vestuto sve je radila suprugu iza leđa, odnosno dok je bio na poslu ili spavao, a u tri policijska intervjua, zanijekala je kako je ona davala lijekove vlastitom sinu. 'Umjesto da ste nosili svakodnevnu odgovornost prema vašem sinu, postupili ste krajnje sebično te ste gledali samo kako da sebi olakšate život', rekao joj je prilikom izricanja presude sudac Peter Thornton i zabranio joj rad s djecom do kraja života. Njezin suprug Yimlaz tako je izgubio voljenog sina i suprugu. Od voljenog sina oprostio se poljupcima u njegovu nadgrobnu ploču, a za suprugu smatra kako je prošle bolje nego li je zaslužila.