Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokopani u okolici Padove

Sin poginulih Talijana: Želim pravdu. Naše roditelje je ubila bahatost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francesco Salpietro i Marinelda Nelly Patella Salpietro, talijanski turisti u čiju se jedrilicu 'Santa Pazienza' prije 10 dana zabio gliser Tomislava Horvatinčića, pokopani su danas na groblju u okolici Padove.

U poslijepodnevnim satima, u katedrali u Padovi, održana je misa za preminuli bračni par. Njihova djeca, Gaia i Federico Salpietro, stajali su ispred dva lijesa prekrivena talijanskom zastavom i bijelim cvijećem. Oboje su bili odjeveni u bijelo, ona u bijelu košulju, a on u bijelu majicu na kojoj je bio natpis 'Santa Pazienza', ime jedrilice na kojoj su im poginuli roditelji, piše portal Cronacalive.it.

Pročitajte i ovo Jedrilica koja je udarila u most što je s vidom? VIDEO U naš poznati most udarile čak dvije jedrilice u samo sat vremena, ima ozlijeđenih Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Horvatinčiću Svjedok: 'Bilo mi je sumnjivo jer je ona tamo gacala po brodu'

Iako su oboje djelovali mirno, Federico je gotovo cijelo vrijeme grlio sestru, a tek pokoja suza odavala je što im je na duši. Iza njih, crkva je bila prepuna prijatelja, rodbine, kolega i pacijenata koji su se došli oprostiti od poginulog bračnog para.

'Moj otac je bio putnik, no za nas je uvijek bio tu kada je trebalo', kazao je Federico. 'Naši roditelji su bili primjer ljubavi. Gospodari jedra, jer jedrenje je životna škola koja vas uči da poštujete druge ljude i vrijednosti', kazao je 27-godišnjak glasom drhtavim od suza. 'Njihova jedrilica je bila gnijezdo obitelji gdje smo razgovarali o životu i ljubavi. To gnijezdo je uništeno zbog neukosti i bahatosti onih koji žive u površnom svijetu'. 

Nakon što su izašli iz crkve Federico je još jednom ponovio kako želi pravdu i vjeruje u nju, a telegram koji je primio od Tomislava Horvatinčića nije želio komentirati. 

Supružnici Salpietro pokopani su na groblju u Borgoriccou, u okolici Padove. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene