Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dečko studentice, pretučen željeznom šipkom i bačen iz autobusa nakon višestrukog silovanja mlade žene, uspio ju je na vrijeme maknuti izvan dosega autobusa kojim su je silovatelji spremali pregaziti, prema izvješću od 1.000 stranica policije koje bi trebalo biti podneseno pravosuđu.


Kako javlja nekoliko dnevnika i tv postaja, mlada žena, preminula u subotu navečer od posljedica silovanja 16. prosinca, ugrizla je trojicu svojih napadača u pokušaju bijega.

Tragovi ugriza, krv, sperma i kosa, kao i svjedočenja njezina dečka trebali bi poslužiti kao dokaz protiv optuženih.

Uhićeno je šest osoba. Pet muškaraca trebalo bi se u četvrtak naći pred posebno sazvanim sudom zbog ubojstva i silovanja. Šestom optuženiku, koji navodno ima 17 godina, trebao bi suditi maloljetnički sud ali mu se sprema medicinsko ispitivanje radi provjere dobi, izjavio je glasnogovornik policijske uprave Delhija.

Vezani članci Berlinska policija zaustavila autobus - 2 Njemački policajci šokirani srpskim autobusom: "Ova gomila hrđe prešla je 1,3 milijuna km, rupe su krpane građevinskom pjenom" Slika nije dostupna Svjedok stravičnog zločina prvi put ispričao što se dogodilo

>> Indija: Na privatnoj ceremoniji kremirana žrtva silovanja

Odvjetnici sa suda u New Delhiju koji treba suditi optuženima najavili su u srijedu da će odbiti braniti šestero osumnjičenika. 'Odlučili smo da se nijedan odvjetnik neće pojaviti na obrani optuženih jer bi bilo nemoralno braniti ih', rekao je Sanjay Kumar, odvjetnik, član Odvjetničke komere Saketa.

Po riječima Kumara, 2.500 registriranih odvjetnika na sudu odlučilo je 'ostati po strani' kako bi osigurali 'brzu pravdu' što znači da će odvjetnici osumnjičenih morati biti službeno dodijeljeni. Ako se osumnjičene proglasi krivima prijeti im smrtna kazna, rekao je u utorak ministar unutarnjih poslova Sushilkumar Shinde. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook