Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čovječnost prije svega

Prekršio stroga vjerska pravila kako bi spasio život dječaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak je u bolnicu prebačen s vrlo teškim ozljedama, no liječnici su u nedjelju priopćili da se više ne nalazi u kritičnom stanju.

Harman Singh, 22-godišnji student iz Indije koji trenutačno živi u Aucklandu, prekršio je stroga vjerska pravila sikhizma i skinuo turban s glave kako bi pomogao petogodišnjem sirotom dječaku kojeg je u petak udario automobil dok je u društvu sestre koračao prema školi.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Karlovac: Olupina auta u kojem je poginuo bračni par iz Rijeke Istraga u tijeku Dječak pušten iz bolnice: Njegovi roditelji stradali su u strašnoj prometnoj nesreći

Singh je turban skinuo kako bi ga podmetnuo pod glavu dječaka koji je iz nje obilno krvario, a uz mališana je ostao sve do dolaska liječnika uz brojne druge ljude koji su se tamo zatekli.

Dječak je u bolnicu prebačen s vrlo teškim ozljedama, no liječnici su u nedjelju priopćili da se više ne nalazi u kritičnom stanju.

Prodavačicu i suputnike je ganuo do suza gestom koja vraća vjeru u ljude

Sikhi svoje turbane prema strogom protokolu smiju skidati samo u iznimnim situacijama, međutim zajednica je Singhov potez pozdravila jer je to učinio u iz pravog razloga, iz čovječnosti.

"Turban se u našoj zajednici ne skida. Zbog njega se gine! Međutim, Singha nije bilo briga što mu je glava otkrivena u javnosti, u tom je trenutku samo razmišljao o tome da spasi dječaka", ispričao je za New Zeland Herald Gagan Dhillon, sikh koji se također zatekao na mjestu nesreće. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene