Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dječak je u bolnicu prebačen s vrlo teškim ozljedama, no liječnici su u nedjelju priopćili da se više ne nalazi u kritičnom stanju.


Harman Singh, 22-godišnji student iz Indije koji trenutačno živi u Aucklandu, prekršio je stroga vjerska pravila sikhizma i skinuo turban s glave kako bi pomogao petogodišnjem sirotom dječaku kojeg je u petak udario automobil dok je u društvu sestre koračao prema školi.

Vezani članci Švicarska policija (Foto: AFP) U Švicarskoj ubijen sedmogodišnjak, uhićena žena u sedamdesetima Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) Kuma ministrice Žalac pijana skrivila prometnu nesreću pa pobjegla, policija to tretira kao prekršaj

Singh je turban skinuo kako bi ga podmetnuo pod glavu dječaka koji je iz nje obilno krvario, a uz mališana je ostao sve do dolaska liječnika uz brojne druge ljude koji su se tamo zatekli.

Dječak je u bolnicu prebačen s vrlo teškim ozljedama, no liječnici su u nedjelju priopćili da se više ne nalazi u kritičnom stanju.

Prodavačicu i suputnike je ganuo do suza gestom koja vraća vjeru u ljude

Sikhi svoje turbane prema strogom protokolu smiju skidati samo u iznimnim situacijama, međutim zajednica je Singhov potez pozdravila jer je to učinio u iz pravog razloga, iz čovječnosti.

"Turban se u našoj zajednici ne skida. Zbog njega se gine! Međutim, Singha nije bilo briga što mu je glava otkrivena u javnosti, u tom je trenutku samo razmišljao o tome da spasi dječaka", ispričao je za New Zeland Herald Gagan Dhillon, sikh koji se također zatekao na mjestu nesreće. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook