Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sijamski blizanci spojenih glava uspješno su razdvojeni nakon 27-satne operacije u New Yorku u petak, objavili su lokalni mediji.


Trinaestomjesečni dječaci Anias i Jadon dijele dio moždanog tkiva, napisala je njihova majka Nicole McDonald na Facebooku.

Vezani članci Ivan Šarić i Korana Gvozdić Nakon ozbiljnih zdravstvenih problema Šarić podvrgnut operaciji, njegova Korana oglasila se nakon zahvata Ivan Šarić Ivan Šarić objavio fotografiju iz bolnice pa zabrinuo obožavatelje: ''Izgleda da mi ne gine operacija...''

Operacija odvajanja njihovih lubanja trajala je 16 sati, prenosi CNN. Daljnje su operacije bile potrebne kao bi se rekonstruirale njihove glave. "Dvije odvojene bebe!", napisala je McDonald nakon operacije. "Stojimo na pragu nepoznatoga. Sljedećih nekoliko mjeseci bit će kritično u pogledu njihova oporavka i mnogo tjedana nećemo znati pouzdano kako se Anias i Jadon oporavljaju".

Oko 80 posto sijamskih blizanaca koji nisu prošli operaciju umiru unutar prve dvije godine života, što roditelje stavlja pred strašno teški izbor.

Sijamski blizanci iznimno su rijetki i procjenjuje se da se događaju između jedan slučaj na 49.000 rođenih i jedan slučaj na 189.000 rođenih.  (Hina)