Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izolacija Katara

Dramatično upozorenje Njemačke: "Ovaj veliki spor mogao bi završiti ratom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spor između Katara i drugih arapskih država mogao bi završiti ratom, upozorio je u subotu njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel.

Posljednji diplomatski spor među nekima od najvećih arapskih zemalja toliko je dramatičan da bi mogao dovesti do rata, ocijenio je ministar vanjskih poslova Njemačke Sigmar Gabriel u izjavi za Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izolacija Katara Moskva je zabrinuta: "Ne možemo biti zadovoljni situacijom'' Slika nije dostupna Zaštita od terorizma Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekidaju veze s Katarom

"Izolacija Dohe od strane ključnih igrača kao što su Saudijska Arabija i njezini saveznici predstavlja opasnost koja bi mogla uzrokovati rat", ocijenio je Gabriel koji je ujedno i zamjenik kancelarke Angele Merkel.

Gabriel je kazao da su mu osobni razgovori ovaj tjedan s kolegama iz Saudijske Arabije, Katara i Turske i telefonski razgovori s ministrima vanjskih poslova Irana i Kuvajta potvrdili njegove razloge za zabrinutost.

"Nakon mojih razgovora ovaj tjedan, znam koliko je situacija ozbiljna, ali vjerujem da postoje također dobri izgledi za napredak," istaknuo je Sigmar Gabriel a prenosi RT.

Katarski šef diplomacije šeik Mohamed bin Abdulrahman al-Tani rekao je da Katar nije spreman mijenati svoju vanjsku politiku kako bi riješio spor s drugim arapskim državama u Perzijskome zaljevu i nikada se neće predati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene