Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spor između Katara i drugih arapskih država mogao bi završiti ratom, upozorio je u subotu njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel.


Posljednji diplomatski spor među nekima od najvećih arapskih zemalja toliko je dramatičan da bi mogao dovesti do rata, ocijenio je ministar vanjskih poslova Njemačke Sigmar Gabriel u izjavi za Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Vezani članci Slika nije dostupna Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekidaju veze s Katarom Slika nije dostupna RATOVANJE JE SKUPO Prvi put u povijesti arapske zemlje uvode porez za građane

"Izolacija Dohe od strane ključnih igrača kao što su Saudijska Arabija i njezini saveznici predstavlja opasnost koja bi mogla uzrokovati rat", ocijenio je Gabriel koji je ujedno i zamjenik kancelarke Angele Merkel.

Gabriel je kazao da su mu osobni razgovori ovaj tjedan s kolegama iz Saudijske Arabije, Katara i Turske i telefonski razgovori s ministrima vanjskih poslova Irana i Kuvajta potvrdili njegove razloge za zabrinutost.

"Nakon mojih razgovora ovaj tjedan, znam koliko je situacija ozbiljna, ali vjerujem da postoje također dobri izgledi za napredak," istaknuo je Sigmar Gabriel a prenosi RT.

Katarski šef diplomacije šeik Mohamed bin Abdulrahman al-Tani rekao je da Katar nije spreman mijenati svoju vanjsku politiku kako bi riješio spor s drugim arapskim državama u Perzijskome zaljevu i nikada se neće predati