Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački ministar gospodarstva, vicekancelar i predsjednik vladajuće Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Sigmar Gabriel je u razgovoru za javni servis ZDF, govoreći o pregovorima Europske unije i SAD-a o Transatlantskom sporazumu o slobodnoj trgovini (TTIP), izjavio kako je 'sporazum propao, ali nitko to još nije javno priznao'.


Njemački vicekancelar, Sigmar Gabriel rekao je kako u 14 rundi pregovora niti jedna strana nije pristala na uvjete jednog od zajedničkih poglavlja od 27 koliko ih se razmatralo. Dodao je kako pregovori o slobodnoj trgovini između Europske unije i SAD-a nisu uspjeli, ali 'to još nitko nije priznao'.

Vezani članci Donald Trump Trump: "100 tisuća mrtvih bio bi dobro obavljen posao", Kina zabilježila novi pad slučajeva zaraze Koronavirus u Americi, ilustracija Dramatična predviđanja stručnjaka: Koronavirus bi u SAD-u mogao ubiti između 100 i 200 tisuća ljudi

Pregovori o Transatlantskom sporazumu o slobodnoj trgovini tzv. TTIP-u malo su napredovali u posljednjih nekoliko godina javlja Independent. 14. krug pregovora održan je u Bruxellesu krajem srpnja i bio je treći krug u posljednjih šest mjeseci.

U istom je razgovoru osudio pregovore o TTIP-u ističući kako bi razgovori o slobodnoj trgovini između EU i Kanade bili pravedniji za sve strane. Kako je jedan od najsnažnijih zagovaratelja TTIP-a u EU bila Velika Britanija, njihovim odlaskom nakon Brexita znatno pada potpora takvom sporazumu, smatra on.