Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trogodišnji dječak proveo je čak tri dana i tri noći potpuno sam u sibirskoj tajgi, gdje osim vrlo niskih temperatura na svakom koraku prijete i opasne divlje zvijeri.


3-godišnji Tserin Dopchut preživio je vrlo niske temperature u šumi punoj vukova i medvjeda i s mnogo opasnih rijeka. Pronađen je tri dana nakon što se izgubio i to potpuno neozlijeđen, piše Siberian Times.

Vezani članci Roditelji iz Pule - 5 Preminuo zbog zanemarivanja: Rezultati obdukcije dječaka u Puli ostaju - tajni Slika nije dostupna Sibir: 'Šumski dječak' pronađen nakon 16 godina u divljini

Dječak je preživio zahvaljujući čokoladi koju je imao kod sebe i dobrom osjećaju za pronalazak suhog, improvoziranog kreveta ispod stabla ariša.

'Hura, mali Tserin je pronađen živ', objavio je vijest čelnik ruske pokrajine Tuva Sholban Kara-Ool. 'Pronašli smo ga nakon trodnevne potrage tajge oko 3 kilometra od sela Khut'.

Spasilačke ekipe pročešljale su područje gdje je dječak nestao nakon što su im članovi obitelji rekli da se igrao s psima u blizini svog doma. Pretpostavlja se kako je u šumu krenuo za jednim psićem iako je na njega pazila prabaka.

Tri dana tražilo ga je preko 100 ljudi, uključujući i pripadnika Ministarstva za izvanredna stanja, policiju, volontere te članove uže i šire obitelji, a helikopterima se nadlijetala površina od 120 četvornih kilometra.

'Situacija je bilo vrlo opasna. Rijeka Mynas je brza i hladna. ako u nju upadne maleno dijete bila bi to sigurna smrt', kazao je šef regionalne službe za spašavanje Ayas Saryglar. 'U šumi ima vukova i medvjeda, a medvjedi se upravo sada pojačano hrane i pripremaju za zimski san. Napadaju sve što se kreće. Preko dana je toplo, no po noći se temperatura spušta vrlo nisko. A dječak  je nestao tijekom dana, imao je na sebi tek majicu, bio je bez jakne'.

'Prepoznao je glas svog ujaka koji ga je dozivao i odazvao se. Kada ga je ujak zagrlio dječak je upitao je li njegov autić ok. Rekao je da je kod sebe imao malo čokolade koju je pojeo tijekom prvog dana', ispričao je Sholban Kara-Ool. 'Tada je pronašao suho mjesto ispod ariša i spavao među korijenjem. U selu pripremaju zabavu u njegovu čast kako bi proslavili. Dobio je i nadimak - Mowgli. Svi kažu kako će i sam postati spasilac jer je pokazao nevjerojatnu izdržljivost i snalažljivost za dijete njegove dobi'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju