Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Shirin Ebadi potvrdila da joj prijete smrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobitnica Nobelove nagrade za mir, iranska odvjetnica Shirin Ebadi, potvrdila je da je primila prijetnje smrću uz upozorenje neka "drži jezik za zubima".

"Na ulaznim vratima moga ureda bio je papirić s porukom 'Shirin Ebadi, smrt ti je blizu", rekla je atkivistica za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Uhićeni na sudu u Zambiji: Ilustracija - 4 slučaj posvojenja djece Dobili smo prvu reakciju odvjetnice uhićenih Hrvata nakon odluke suda u Zambiji Slika nije dostupna IDE U ISTRAŽNI ZATVOR Odvjetnica mladića koji je pretukao Djeda Mraza za DNEVNIK.hr: "Žao mu je"

Ebadi, odvjetnica koja zadnjih godina brani osobe optužene u osjetljivim pitanjima ljudskih prava u Iranu, već je primala prijetnje smrću 2006. godine.

"Prijetnja mojoj obitelji i meni proširila se. Oni koji žele moju smrt nemaju ništa protiv mene osobno. Protive se mojim idejama i stoga je teško pronaći autora ili autore takvih prijetećih pisama", rekla je.

Ebadi je Nobelovom nagradom za mir 2003. godine nagrađena za svoj rad na promicanju prava žena i djece u Iranu, a svojim stalnim prosvjedima protiv zloporabe ljudskih prava ona stvara nelagodu vlastima.

Priopćenje za medije Ebadi je upotpunila kopijama prijetećih pisama, među kojima jedno poručuje: Upozorili smo vas u nekoliko navrata da držite jezik za zubima, no unatoč našim upozorenjima vi nastavljate govoriti. Sada, zadnji put, promijenite ponašanje ili ćemo se osvetiti".

Ebadi je jednoga kolegu, člana Centra za obranu ljudskih prava, čiji je ona osnivač, zadužila da prati aferu prijetnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene