Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada

Šezdeset militanata Al Kaide pobjeglo iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci militanata Al Kaide pobjegli su iz zatvora u južnom Jemenu nakon napada na zatvorski kompleks.

Zapadne zemlje i susjedna Saudijska Arabija strahuju da Al Kaida iskorištava nestabilnost u Jemenu kako bi dobila uporište u toj osiromašenoj državi i pokretala napada u regiji i izvan nje. Jedan vojnik je ubijen, a dvojica su ranjena kada su militanti otvorili vatru na zatvor Al-Munavara u južnom lučkom gradu Al-Mukali.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas u Poljskoj! Automobilom pokosio masu ljudi koji su čekali tramvaj, među 19 ozlijeđenih su i djeca Ilustracija Misija Aspides Njemačka fregata isplovila prema Jemenu: "Trajna eskalacija nasilja čini vojnu misiju neophodnom"

'Militanti su otvorili vatru na zatvorska vrata i razmjenjivali su vatru s čuvarima, a pritom su ranili dvojicu i ubili jednog', rekao je dužnosnik, dodajući da su 62 zatvorenika pobjegla. Svi su zatvorenici Jemenci i većina njih je zatvorena nakon povratka iz Iraka gdje su se borili u redovima militanata, kazao je.

Protivnici predsjednika Alija Abdulaha Saleha, koji se pod pritiskom brojnih prosvjeda sve teže održava na funkciji, optužuju ga da je prošli mjesec dopustio islamskim militantima da zauzmu Zindžibar, prijestolnicu južne pokrajine Abjan, samo kako bi pokazao da jedino on može zaustaviti islamiste u preuzimanju vlasti.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene