Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama Costa Allegre

Sestrinski brod Costa Concordije skrenuo s kursa nakon požara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod kompanije Costa Crociere, Costa Allegra, skrenuo je u ponedjeljak s kursa ispred obale Sejšela, nakon požara na brodu koji je ugašen, priopćila je talijanska obalna straža.

Kruzer, s više od 1.000 putnika i članova posade, plovio je iz Madagaskara prema Sejšelima. Drugi brod te tvrtke, Concordia, nasukao se 13. siječnja pokraj talijanskog otočića Giglia, pri čemu su poginule 23 osobe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Lopovi ukrali zvono s Costa Concordie Slika nije dostupna Okrivljen za havariju Kapetan Concordije izgubio sat vremena zbog čega su poginuli deseci putnika

>> Kapetan Concordije izgubio sat vremena zbog čega su poginuli deseci putnika

Po riječima kapetana tog broda dugog 187 metara, koji je plovio Indijskim oceanom, 'požar koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u strojarnici ugašen je'.

'Costa Allegra u ovom času nije u pogonu'

'Svi putnici su živi i zdravi i redovito ih se obavještava o svemu što se događa na brodu. Iz opreza su organizirani u skupine u slučaju da se proglasi uzbuna', dodaje talijanska obalna straža u priopćenju.

'Costa Allegra u ovom času nije u pogonu' nakon požara, 'ali njezina komunikacijska oprema normalno funkcionira", dodaje se u priopćenju.

Talijanska obalna straža je upozorila sejšelske službe koje su 'na tom području nadležne za spasilačke operacije' i trgovačke brodove u blizini koji bi mu mogli priteći u pomoć u slučaju potrebe.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene