Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Osjećala sam se diskriminirano'

Šesteročlana obitelj izbačena iz aviona zbog previše djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka šesteročlana obitelj izbačena je iz zrakoplova nakon što je osoblje shvatilo da su kupili samo tri karte.

Kathy i Jason Fickes kupili su tri avionske karte za relaciju Charlotte-Chicago za sebe i svoje četvero djece (3 godine, 8 mjeseci i blizanci od 20 mjeseci). Ukrcali su se na avion te planirali dvoje djece smjestiti na isto sjedalo, a dvoje držati u krilu tijekom leta, piše Daily Mail.
Iako su sa samo tri karte uspjeli proći kontrolu karata na aerodromu, po ulasku u zrakoplov zaustavila ih je stjuardesa priopćivši im da ne mogu putovati onako kako su to oni zamislili jer na tri mjesta, za koje su oni kupili karte, nema dovoljno maski za kisik koje ispadaju u slučaju komplikacija tijekom leta.

Pročitajte i ovo Zrakoplov Southwest Airlines Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Kathy Fickes optužila je zrakoplovnu tvrtku za diskriminaciju. 'Osjećala sam se diskriminirano jer smo u njihovim očima imali previše djece.' Dodala je kako je zrakoplov zbog njih zadržan 40-50 minuta kako bi se obitelj smjestila na druga mjesta i tako ugodila osoblju zrakoplova. Na kraju su ih ipak zamolili da napuste zrakoplov unatoč tome što je jedan od putnika ponudio platiti još jednu kartu za šesteročlanu obitelj.

Na web stranicama U.S. Airwaysa moguće je kupiti samo karte za djecu stariju od dvije godine, no moguće je i kao napomenu dodati broj djece mlađih od dvije godine koji će također putovati zrakoplovom. Aviokompanija na web stranici jasno ističe da svako dijete mlađe od dvije godine mora putovati sa jednom osobom starijom od 18 godina s kojom će dijeliti sjedalo. Također, prema nacionalnom propisu o sigurnosti u zrakoplovima, za svakog putnika mora postojati jedna maska s kisikom, neovisno o tome koliko godina putnik imao.

Uskoro nakon ovog događaja oglasila se i glasnogovornica aviokompanije ustvrdivši kako se prije svega moraju poštovati sigurnosni propisi, a u sigurnosnim propisima stoji da u ovakvom slučaju svako dijete mora putovati u pratnji odrasle osobe.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene